Další mezinárodní internetovou službu plánuje společnost ViacomCBS, vlastník značek MTV nebo Showtime

15. červen 2020

Co se týká obsahu, má jít o videotéku, která v plné síle využije možností, které ji přináší dané značky. Předplatitelé se tak mohou těšit na obsah řady placených amerických stanic. Zdali bude tato platforma dostupná také v Česku, je v tuto chvíli velkou neznámou.

Společnost ViacomCBS plánuje v příštím roce vstoupit na pole mezinárodních streamovacích služeb. Souboj by tak svedla o zákazníky vedle takových hráčů, jako je například Netflix, HBO GO, Disney+ nebo Amazon Prime Video. Spuštění nové mezinárodní streamovací služby potvrdil generální ředitel firmy ViacomCBS Bob Bakish v první polovině května. Informaci tehdy přinesl mj. portál Digital TV Europe. Co se týká obsahu, má jít o videotéku, která v plné síle využije možností, které ji přináší dané značky.

Služba je sice prezentována jako mezinárodní, ale zejména z toho důvodu, že má být dostupná na řadě dalších trhů mimo Spojené státy. Česká republika nebo Slovensko jsou z tohoto pohledu pro takového hráče naprosto zanedbatelnou záležitostí. Pokud by služba přišla do Evropy, minimálně v první fázi by se její expanze dotknula zemí, jako je Velká Británie, Německo nebo Francie. Tuto strategii společností podporuje například i HBO Max s obrovskou databázi obsahu společnosti Time Warner, které se však do Česka nechystá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související