Další stanice v multiplexu DAB+ Austria by měla být brzy známá

22. březen 2021

Celoplošná rozhlasová síť DAB+ Austria má v současné době pro případné zájemce vyhrazenou jednu volnou programovou pozici. Která stanice ji obsadí, by mělo být známo v dohledné době.

V dohledné době by mělo být jasné, která z rozhlasových stanic obsadí celoplošnou rakouskou síť DAB+ Austria. Podle portálu Satellifax.de mělo být rozhodnuto už v pátek 12. března, respektive do tohoto data mohli zájemci avizovat svůj zájem. Telekomunikační firma ORS, která je technickým operátorem multiplexu, již zahájila výběrové řízení. Databáze portálu UKWTV v tuto chvíli registruje dvě chystané zájemce – Antenne HOT a Antenne Österreich. Zájemci má být vyhrazený datový tok 72 kbps.

Digitální rozhlasový multiplex DAB+ Austria je možné zachytit i na omezeném území České republiky, například v Jihomoravském kraji, jižních Čech, Vysočině, případně i ostatních regionech. Jedná se konkrétně o vysílače Sankt Pölten/Jauerling nebo Wien – Kahlenberg na kanálu 5D, případně Linz – Lichtenberg na kanálu 6D. V dalších oblastech může být příjem sítě znemožněn, a to například kolizí se sítí RTI cz na kanálu 5B v případě vysílače Salzburg – Gaisberg. V současné době je v multiplexu šířeno 12 rozhlasových programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související