Dance Radio získalo povolení k přesunu svého pražského vysílače ze Žižkova na Zelený pruh

18. červen 2020

Taneční stanice skupiny Active by díky rozhodnutí rady mohlo svůj vysílač na kmitočtu 89 MHz umístit na stejné souřadnice jako sesterské Rádio Bonton. Schválena byla také úprava maximálního vyzářeného výkonu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyhověla společnosti Max Loyd, kterou vlastní mediální skupina Active, ve změně technických parametrů jednoho z vysílačů stanice Dance Radio. Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě z 11. letošního zasedání, které se konalo tento týden. Dance Radio konkrétně požádalo o přesun svého vysílače Praha – ÚTB na kótu Praha – Zelený pruh. Frekvence 89 MHz zůstane zachována, zvýšit se má pouze mírně výkon – ze 158 na 200 Wattů. Dance Radio vysílá i z Jinonic na kmitočtu 102,9 MHz.

Pro skupinu Active není Zelený pruh novou kótou. Pražští a částečně i středočeští posluchači už odtud mohou naladit řadu let na kmitočtu 99,7 MHz sesterské Rádio Bonton. Jeho výkon je ale výrazně vyšší než je tomu u Dance Radia – 5 kW v kruhové polarizaci. Rádio Bonton je možné naladit také z některého ze sedmi vysílačů mimo Prahu. Jedná se konkrétně o Benešov, Sezimovo Ústí, Mladou Boleslav, Českou Lípu, Ústí nad Labem, České Budějovice a Strakonice. Dance Radio krátce vysílalo i v Brně, o svou VKV frekvenci ale nakonec přišlo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související