Daří se nám otvírat nová témata a předvídat trendy, říká k úspěchu Radia Wave jeho šéfredaktorka

26. leden 2021

Rádio Wave oslavilo začátkem letošního roku své patnácté narozeniny. Stanice v současné době staví zejména na úspěšných podcastech, pozemně ho může díky technologii DAB+ přijímat 95 procent populace.

Radio Wave patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější stanice Českého rozhlasu a jeho poslechovost zejména podcastového vysílání trvale roste. V této souvislosti je třeba si položit otázku, co za touto skutečností stojí. „Daří se nám otevírat nová témata, předvídat trendy a experimentovat,“ uvedla v rozhovoru k patnáctým narozeninám stanice pro Týdeník Rozhlas její šéfredaktorka Iva Jonášová. Důležitou roli přitom hraje fakt, že i přes svůj úspěch Radio Wave neustrnulo ve vývoji. „V jeho DNA bude vždycky změna,“ doplnila Jonášová.

„Zásadní je podle mě také to, že se nám podařilo se před několika lety dostat k posluchačům prostřednictvím online distribuce a podcastových aplikací, když Radio Wave přestalo v roce 2008 vysílat na FM frekvencích. Podařilo se nám udělat z audia přitažlivý formát pro mladé lidi, u něhož se baví a jehož prostřednictvím získávají informace,“ upřesnila šéfredaktorka stanice Iva Jonášová. V současné době může naladit Radio Wave a další stanice rozhlasu pozemní cestou 95 procent populace, a to díky signálu digitálního multiplexu ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související