Den s digitálním rádiem přinesl v sobotu osvětu i silné lidské příběhy

19. květen 2019

Akci navštěvovali hojně nejen senioři, kteří se zajímali o možnost příjmu stanice Dvojka v problematických oblastech s horším pokrytím signálu VKV, ale také mladší generace.

V sobotu 18. května se v rámci Dne otevřených dveří v Českém rozhlasu uskutečnil i tradiční Den s digitálním rádiem pořádaný telekomunikační společností RTI cz. Provozního ředitele firmy Romana Kropáčka doplnil editor portálu Digitální rádio Lukáš Polák a regionální manažer společnosti TechniSat Lukáš Štěpánek. Akce se poprvé konala v barvách a grafických prvcích schválených organizací WorldDAB a přinesla prezentaci desítek digitálních rádií od celé řady výrobců. Devět vybraných modelů si mohli zájemci přímo na místě zakoupit.

Den s digitálním rádiem navštěvovali hojně nejen senioři, kteří se zajímali o možnost příjmu stanice Dvojka v problematických oblastech s horším pokrytím signálu VKV, ale také mladší generace. Na digitální rádia se přišli podívat jak technologií DAB+ absolutně nepolíbení, tak i lidé, kteří již povědomí o aktivitách Českého rozhlasu měli. Velký zájem vzbudilo zejména vysílání Radiožurnálu Sport a jeho speciální slideshow s tematikou hokejového šampionátu. Někteří návštěvníci setrvali další dobu a k zájmu o DAB+ přidali leckdy i svůj silný lidský příběh.

autor: lukpo
Spustit audio

Související