Dětská stanice Super RTL se identifikuje jako Toggo, v nabídce ji má možná i váš operátor

4. červen 2021

Německá dětská stanice Super RTL vysílá od června pod novým označením Toggo. Všimnout si toho mohli i čeští diváci. Kromě satelitního vysílání je tento program k dispozici i u některých tuzemských operátorů placené televize.

„Toggo považujeme za nejdůležitější aktivum Super RTL, které použijeme v zájmu kontinuity, pokud nám k tomu protimonopolní úřady dají zelenou,“ uvedl pro oborový portál DWDL.de Bernd Reichart, generální ředitel mediální skupiny RTL Deutschland. Stanice Super RTL už v současné době obsahuje ve vysílání logo Toggo, které je doplněné o číslovku 20. Ta ukazuje na dvacáté výročí tohoto dětského bloku.

Značka Toggo je u našich západních sousedů podpořena také digitální rozhlasovou stanicí, která je k dispozici v druhém celoplošném DAB+ multiplexu Antenne Deutschland. Není žádným překvapením, že i tento tematický okruh se orientuje na dětského posluchače, podobně jako například u nás Rádio Junior, případně Pigy. V rámci satelitního vysílání je Toggo k dispozici z družice Astra, pozice 19,2 stupně východně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související