Dětské Radio Teddy získá vstupem do DAB+ v Sasku teoretický zásah 66 milionů posluchačů

29. březen 2022

Součástí připravovaného celoplošného DAB+ multiplexu pro německou spolkovou zemi Sasko bude i Radio Teddy určené dětským posluchačům. Stanice informovala novináře, že vstup na digitální platformu do nového regionu pro ni bude znamenat teoretický zásah až 66 milionů z celkového počtu cca. 80 milionů Němců.

„Radio Teddy je již možné přijímat v Berlíně, Braniborsku, Porýní-Falcku, Brémách/Bremerhavenu, Meklenbursku-Předním Pomořansku, Hesensku, Durynsku, Bádensku-Württembersku a Bavorsku prostřednictvím FM nebo DAB+. S plánovaným startem Radia Teddy přes DAB+ v Hamburku a Sasku bude pak možný celkový technický dosah zvýšit na více než 66 milionů posluchačů celostátně,“ uvedla stanice v tiskové zprávě.

V současné době je spuštění nových DAB+ multiplexů ve spolkové zemi Sasko ve fázi příprav. Online databáze stávajících i připravovaných vysílačů předpokládají, že nová celoplošná síť bude fungovat na kanálu 12A, který se v Čechách nevyužívá. O tom, které kóty budou pro tento účel využity, prozatím můžeme pouze spekulovat. Lze očekávat, že naši západní sousedé nebudou dlouho váhat a nové multiplexy spustí ještě v letošním roce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související