Dětské Radio Teddy se díky technologii DAB+ v Bavorsku úspěšně etablovalo

7. srpen 2019

Stanici je možné výhradně díky DAB+ naladit v regionech Franky, Horní Bavorsko, Švábsko a Horní Falc. Pro řadu posluchačů je již příjem stanice nutností a samozřejmostí.

Rozhodnutí vstoupit do bavorského rozhlasového éteru prostřednictvím technologie DAB+ se ukázalo pro dětskou stanici Radio Teddy jako správná volba. Provozovatel tematického programu o této skutečnosti informoval prostřednictvím tiskové zprávy. Povědomí o tomto specializovaném okruhu má již 223 tisíc obyvatel. Stanici je možné výhradně díky DAB+ naladit v regionech Franky, Horní Bavorsko, Švábsko a Horní Falc. Pro řadu posluchačů je již příjem stanice nutností a samozřejmostí.

„Jsme hrdí na to, že jsme se v Bavorsku stali součástí rozhlasové analýzy a úspěšně jsme se připojili k zavedeným stanicím na platformě DAB+. Přijímač pro DAB+ má v Bavorsku již téměř třetina všech obyvatel, takže díky této technologii můžeme dosáhnout zvýšení denního poslechu ve srovnání s ostatními médii,“ uvedl programový ředitel Roland Lehmann. Technologie DAB+ umožnila v této spolkové zemi nabídnout speciální regionalizovatelný program, který posluchači oceňují.

autor: lukpo
Spustit audio

Související