Dětskou televizi Nicktoons zařadila z velkých hráčů prozatím pouze UPC, další jsou v jednání

31. říjen 2019

Tematická stanice je k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu. Jejím cílem je vyplnit věkovou mezeru mezi dětskými televizemi Nick Jr. a Nickelodeon.

Dětskou televizi Nicktoons zařadila do nabídky z největších telekomunikačních hráčů na trhu prozatím pouze firma UPC Česká republika, která ji zařadila také do internetové služby Horizon Go, v průběhu listopadu se má program objevit i v nabídce T-Mobile TV. Další operátoři jsou v jednání. „Zatím jsme se na zařazení nedohodli,“ potvrdil pro portál Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje satelitní televizi Skylink. Podobně je na tom i O2 Czech Republic provozují platformu O2 TV.

Čtěte také

Stanice je pro operátory k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu, v širokoúhlém formátu 16:9. Starší pořady budou vysílány v takzvaném pillarboxu, tedy s pruhy po stranách. Jak sdělil naší redakci spolupracovník Lukáš Jaro, v nabídce kabelové televize UPC je program k dispozici s rozlišením 720x576p a datovým tokem 2,5 Mbps. V češtině jsou již vysílány všechny pořady, upoutávky a znělky, reklamy však momentálně chybí. Kanály Viacomu zastupují u nás i Nickelodeon, Nick Jr. a nelokalizovaný Nickelodeon HD.

„Nicktoons skvěle doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu,“ uvedl Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael, a dodal: „Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší ty nejlepší animované a hrané seriály populární mezi teenagery. S novou kombinací kanálů nabízíme největší výběr zábavných animovaných seriálů pro děti každého věku.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související