Deutschlandradio zveřejnilo plány pro vypnutí analogového vysílání v dalších třech regionech

23. červenec 2019

Ukončení analogového vysílání se tentokrát týká regionů Füssen, Amberg a Kempten. Posluchači si mohou všechny stanice naladit v celoplošné rozhlasové síti DR Deutschland.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio v tiskové zprávě oficiálně potvrdila, že připravuje vypnutí analogového vysílání v pásmu VKV/FM pro další tři regiony a zveřejnila jeho detaily. Ve Füssenu bude tento způsob šíření ukončen 29. srpna, a to pro všechny programy naráz. Kempten se již tohoto kroku dočkal na konci června. Město Amberg bude mít výjimku, zde bude v omezené míře pokračovat okruh Deutschlandfunk. Ve všech dotčených regionech je již možné naladit tyto okruhy digitálně jako součást celoplošného multiplexu DR Deutschland.

Deutschlandradio bylo prvním veřejnoprávním vysílatelem, který se rozhodl pro ukončení analogového vysílání a učinil v tomto směru konkrétní kroky. V loňském roce bylo realizováno vypnutí VKV vysílačů na ostrově Helgoland a v regionu Mittenwald (Bavorsko). Vypnutím, případně omezením analogového šíření v dalších třech regionech podtrhuje vysílatel roli jednoho z lídru v oblasti rozhlasové digitalizace, zároveň pak ušetří spotřebu energii ve vypnutých lokalitách a DAB+ je pro něho ekonomicky výhodnější. Do DAB+ bude nadále investovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související