Rozhlasová rodina Deutschlandradio ukončí analogové vysílání VKV v dalších třech regionech

3. duben 2019

Okruhy Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur, Deutschlandfunk Nova a speciální stanice Dokumente und Debatten budou vysílat v několika bavorský oblastech už pouze digitálně.

Německá rozhlasová rodina Deutschlandradio plánuje v následujících měsících ukončit analogové vysílání v pásmu VKV v dalších třech oblastech. Bude se jednat konkrétně o bavorské regiony Kempten, Füssen a Amberg. Okruhy Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur, Deutschlandfunk Nova a speciální stanice Dokumente und Debatten budou k dispozici pozemní cestou nadále už pouze prostřednictvím technologie DAB+ v multiplexu DR Deutschland na kanálu 5C. V Ambergu zůstane vysílat analogově už pouze Deutschlandfunk.

„Deutschlandradio bylo prvním veřejnoprávním subjektem, který v loňském roce ukončil vysílání na ostrově Helgoland a spolehl se na čistě digitální distribuci v bavorském regionu Mittenwald. S konverzí analogového vysílání na digitální v dalších třech regionech pokračuje a podtrhujeme roli průkopníka technologie DAB+. Šíření prostřednictvím DAB+ je pro nás o přibližně třetinu ekonomičtější než vysílání v pásmu VKV, protože spotřeba energie je mnohem nižší,“ uvedl mimo jiné provozovatel rozhlasové rodiny Deutschlandradio. Více rádia, větší rozmanitost. To je DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související