Digitální rádio ZUN, Sázava a další stanice obnovily činnost nezávislé rozhlasové asociace

17. březen 2023

Po několikaleté přestávce obnovila své fungování Asociace nezávislých rozhlasových stanic, jejímž předsedou je podnikatel Miroslav Pýcha, původně založená v roce 2007. Posláním sdružení je zejména zastupovat na trhu rádia, která nejsou členy velkých mediálních sítí, a je určitým protipólem k Asociaci provozovatelů soukromého vysílání. Členy jsou i DAB+ rádia.

Podobně jako velká komerční rádia a dominantní hráči na trhu by i podle Pýchy měli mít své zastoupení a subjekt, který je bude v oblasti problematiky rozhlasového vysílání případně zastupovat. Účelem a poslání asociace je podle jejích webových stránek například usilování o rozvoj rozhlasového vysílání v Česku, prosazování nezávislého šíření informací nebo podporování neziskových, začínajících, komunitních a menšinových projektů.

V současné době má asociace jedenáct členů, mezi kterými kromě rozhlasových značek podnikatele Miroslava Pýchy figurují i rádia aktivní na platformě DAB+. Jedná se mimo jiné o ZUN nebo Rádio Dechovka. Své zástupce má v ANROS i společnost Seznam.cz díky stanicím Expres FM a Classic Praha. Výhradně na platformě DAB+ vysílá i Pýchovo Rádio Sázava, Rádio Hey a Color Music Rádio má po republice i několik FM kmitočtů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související