Digitální rozhlas v Severním Porýní – Vestfálsku chce rozjet Rock Antenne, Radio Teddy i lulu.fm

21. prosinec 2018

Technologie DAB+ umožní řadě vysílatelů expanzi do nových regionů. Další plány v této německé spolkové zemi by měly být známé do března příštího roku.

Mediální regulátor pro oblast Severního Porýní – Vestfálska registruje poptávku desítek subjektů o možnost spuštění digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v novém multiplexu, případně multiplexech. Na pole DAB+ chtějí v této německé spolkové zemi vstoupit i významní hráči, kteří operují na celorepublikové úrovni. Namátkou je možné jmenovat stanice jako Rock Antenne, Radio Teddy, lulu.fm, Radio Energy nebo Radio Paradiso. Přímo o provozování rozhlasové sítě se pak zajímá operátor Media Broadcast.

V Severním Porýní – Vestfálsku proběhl prozatím průzkum formou „Call of Interrest“, tedy veřejnou výzvou mezi subjekty, které se mohou do rozvoje této technologie zapojit. Obrovská poptávka nicméně ukazuje na to, že nezůstane pouze u této části a realizaci expanze DAB+ lze tímto považovat prakticky za samozřejmou. Mediální regulátor se chce s připomínkami a zájmem o technologii vypořádat nejpozději v březnu příštího roku. Severní Porýní – Vestfálsko se tak brzo může stát další zemí, kde vzroste výrazně zájem o DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související