Disney+ má být on-line službou kvality, nabídne přibližně pětinu obsahu oproti Netflixu

24. květen 2019

Pro exkluzivní on-line distribuci mají být v nové službě k dispozici mimo jiné tituly Avengers: Endgame, Captain Marvel nebo Toy Story 4: Příběh hraček.

Nikoliv kvantitou, ale kvalitou a hodnocením jednotlivých titulů se chce odlišit nová streamingová služba Disney+ oproti své konkurenci. Vyplývá to z analýzy společnosti Ampere Analysis, na níž upozornil například americký portál Variety. Ve srovnání s Netflixem bude mít Disney+ v prvním roce pouze pětinu obsahu – přibližně sedm a půl tisíce epizod seriálů a pouze pětistovku filmů. Netfix jich má ve Spojených státech 47 tisíc a přibližně 4000 snímků.

Jak však dodává studia, čísla nejsou všechno. Disney bude sázet především na špičkový obsah. V jeho nabídce se objeví nejen tituly studia Disney, ale také filmy a seriály ze světa Marvel, Star Wars, Pixar a dokumenty National Geographic. Kvalitativně se má Disney+ dostat jak nad Netflix tak i Amazon. Disney navíc plánuje svou pozici posílit již dříve oznámeným odstoupením smlouvy na distribuci svých titulů prostřednictvím Netflixu v USA a Kanadě.

Exkluzivitu pro Disney+ budou mít například tituly Captain Marvel, Toy Story 4: Příběh hraček, Avengers: Endgame, Ledové království 2, Aladin (nová verze s hercem Willem Smithem), Lví král (verze z roku 2019) nebo Star Wars: Vzestup Skywalkera.

autor: lukpo
Spustit audio

Související