Diváci z Česka přišli o bezplatnou aplikaci CNN go, může za to spuštění CNN+ v USA

12. duben 2022

Americká zpravodajská televize CNN spustila 29. března ve Spojených státech svou novou streamingovou službu CNN+, která zatím není v dalších teritoriích dostupná. Tato skutečnost ovšem měla za následek i dostupnost obsahu v jiných regionech. Zájemci o zpravodajský obsah CNN v České republice přišli o přístup k aplikaci CNN go.

Důvod je jednoduchý. Americká zpravodajská televize spolu s uvedením CNN+ ukončila podporu CNN go, která na našem území umožnila na platformě Apple TV sledování vybraných pořadů CNN z archivu. Vybrané sekvence vysílání byly k dispozici také živě. Aplikace bohužel na našem území naopak neobsahovala kontinuální lineární vysílání zpravodajských kanálů CNN US, CNN International a TNL.

Aplikace CNN+ je nyní k dispozici pro zájemce ve Spojených státech na zařízeních iPhone, iPad, Apple TV, Apple TV 4K a Apple TV HD. Zájemci v České republice se však k archivu CNN dostat mohou, musí být ovšem zákazníkem některé z placených služeb, která má tuto stanici v nabídce a je u ní aktivní zpětné zhlédnutí. Tuzemští operátoři nabízejí kanál pouze ve standardním rozlišení, na satelitní pozici 28,2 stupně je k dispozici i Full HD verze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související