Dokumentární Netflix. Discovery a BBC spustí globální službu s vlastní tvorbou

1. duben 2019

Díky globálnímu partnerství se mohou diváci těšit na to, že v rámci připravované služby najdou dokumenty, jako je Planeta Země, Modrá planeta, Život a řadu dalších.

Společnost Discovery, která je s řadou svých placených kanálů aktivní i na českém trhu, a britská veřejnoprávní televize BBC dnes oznámily, že v příštím roce spustí společnou streamingovou službu dostupnou po celém světě. V rámci nové platformy budou dostupné dokumenty věnované fauně, flóře, dobrodružství, vědě, cestování, vesmíru i historii. Discovery a BBC se zároveň dohodly na rozdělení obchodních aktivit pro britský trh a aktivity ve zbytku světa. Partnerství bylo uzavřeno na období deseti let.

Díky globálnímu partnerství se mohou diváci těšit na to, že v rámci připravované služby najdou dokumenty, jako je Planeta Země, Modrá planeta nebo Život. BBC nedávno v našem regionu posílila své působení, když uzavřela dohodu o spuštění lokalizované verze dokumentární stanice BBC Earth, která je exkluzivně dostupná po dobu několika let pouze v nabídkách operátorů Slovak Telekom a T-Mobile CZ. Kromě „best of“ tvorby BBC a dalších stovek hodin dokumentárních pořadů bude nová služba obohacena také o obsah Discovery.

Cílem Discovery je vytvoření platformy, která umožní publiku objevovat tvorbu lineární i digitální distribuce a spojí v sobě partnery, jež spolupracovaly na několika dokumentárních sériích již v minulosti. Obě společnosti se také zavázaly na financování speciálního vývojového týmu v rámci BBC Studios. „BBC přináší vynikající přírodní a historické dokumenty, které jsou průlomové a dokazují hloubku a kvalitu našeho know-how. Je nezbytné, abychom tyto zkušenosti nadále rozvíjeli a investovali do jejich budoucnosti,“ uvedl mj. Tony Hall, generální ředitel BBC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související