Dolní Sasko s lepším pokrytím veřejnoprávního DAB+ multiplexu NDR nedaleko hranic s Nizozemskem

10. prosinec 2020

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR spustil koncem října DAB+ vysílač Werpeloh. Ten slouží pro pokrytí oblastí Sögel, Börger, Lorup a Esterwegen. V dané oblasti je také několik hlavních silničních tahů.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl 27. října do provozu nový DAB+ vysílač Sögel/Windberg (Werpeloh). Kóta je situována do severní části Dolního Saska a nachází se nedaleko hranic s Nizozemskem. Na lepší pokrytí signálem DAB+ multiplexu NDR NDS OS se mohou těšit obyvatelé regionů Sögel, Börger, Lorup a Esterwegen. Nový DAB+ vysílač ve Werpelohu slouží také k pokrytí dálnice B70 mezi Papenburgem a Lathenem, B401 mezi Dörpenem a Friesoythe a hlavní silničním tahem A31.

Co se týká šířených programů, v multiplexu jsou k dispozici stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které jsou také přenášeny v analogovém pásmu VKV/FM. Kromě toho lze v této síti naladit také čistě digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Všechny stanice bez výjimky jsou v DAB+ multiplexu NDR NDS OS šířeny s vysokým datovým tokem 104 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí nabídky jsou i doplňkové služby, jako je například slideshow – obrazky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související