Veřejnoprávní rozhlas NDR spustil nový DAB+ vysílač Dannenberg pro Dolní Sasko

20. srpen 2020

Nový vysílač má výkon 10 kW a majitelé digitálních rádií ho naladí na kanálu 9B. Rozhlasová síť obsahuje tradiční programovou nabídku složenou s celoplošných i tematických stanic veřejnoprávního rozhlasu NDR.

Veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl v uplynulých dnech do provozu ve spolkové zemi Dolní Sasko další vysílač digitálního rádia DAB+. Jedná se konkrétně o Dannenberg. Zlepšení signálu se tak dočkají i obyvatelé regionů Bleckede, Schnackenburg a Wittingen. Nový vysílač přináší do řady oblastí digitální rozhlas buďto zcela nově, případně zlepšuje příjem na úrovni indoor, tedy uvnitř budov. Zkvalitňuje se pochopitelně i mobilní příjem v úseku Hagenow a Ludwigslust.

Programová nabídka multiplexu NDR zahrnuje stanice, jako jsou NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které jsou k dispozici taktéž prostřednictvím analogového vysílání v pásmu VKV/FM. Kromě toho lze naladit na DAB+ přijímačích čistě digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Stanice NDR jsou v multiplexu k dispozici ve špičkové zvukové kvalitě a s doplňkovými službami, jako je například slideshow – obrázky pro barevné displeje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související