Drama Roma od Netflixu poběží jako první titul on-line i v českých kinech, Slováci mají smůlu

11. prosinec 2018

Premiéru si odbude Roma již tento týden. Do kinosálů v Česku bude možné zavítat v Praze a Brně. Drama Roma nabídnout celkem čtyři kina.

Drama Roma, které natočil uznávaný mexický režisér Alfonso Cuarón (Gravitace, Potomci lidí, Harry Potter a vězeň z Azkabanu), bude vůbec prvním titulem americké on-line videopůjčovny Netflix, který bude k dispozici v době premiéry jak v této službě, tak i zároveň pro kinodistribuci. Netflix o tom informoval v pátek prostřednictvím tiskové zprávy. Do promítání se zapojí i česká kina Scala (Brno), Aero, Bio Oko a Světozor. Slováci budou mít naopak smůlu, zde se pro kinodistribuci s dramatem Roma nepočítá.

Světovou premiéru si odbyla Roma na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde získala cenu Zlatého lva za nejlepší film. Do běžné distribuce bude uveden 14. prosince. „Zamilovali jsme si tento film a naším cílem je přinést tuto filmovou zkušenost publiku prostřednictvím kombinovaného modelu – v kinech i on-line. Díky dosahu naší služby se stává Roma filmovou událostí a kulturním momentem,“ uvedl Scott Stuber, který stojí za výrobou filmu pro Netflix. Celkem bude mít nový snímek premiéru v 600 kinech po celém světě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související