Dramatik a herec Zdeněk Svěrák převzal k životnímu jubileu od Českého rozhlasu hybridní rádio

26. březen 2021

V neděli 28. března oslaví dramatik, scénárista, textař a herec Zdeněk Svěrák své 85. narozeniny. Jako dárek od Českého rozhlasu dnes převzal ve vysílání pořadů Host Jana Pokorného hybridní přijímač, který umožní mimo jiné i poslech digitálního rádia DAB+.

Svěrák s humorem sobě vlastním otevřel krabici se slovy: „To vypadá, že tam jsou vejce.“ Jeden ze zakladatelů ikonického pražského Divadla Járy Cimrmana za asistence moderátora Jana Pokorného poznal, že jde o digitální přijímač DAB+, který nabízí možnost poslechu rozhlasového vysílání bez šumu.

„Tak to je krásný. Ono to vypadá, k čemu bych to přirovnal… jako takový větší květináč,“ konstatoval Svěrák. Pokorný následně dodal, že to může být případně i menší narozeninový dort.

„Rozhlasu i vám Honzo bych chtěl velmi poděkovat. Doufám, že jste to nemusel platit ze svého,“ dodal s vtipnou podznámkou populární herec a divadelní dramatik. „Hodně zdraví, všechno nejlepší a pozdravujte celou rodinu,“ popřál Pokorný na závěr rozhovoru, který si můžete poslechnout na webu Radiožurnálu.

Digitální přijímač, který Zdeněk Svěrák získal, je takzvané hybridní rádio, to znamená, že umožňuje poslech vícero druhů vysílání včetně technologie DAB+ nebo internetových stanic.

autor: lukpo

Související