DVB-T2 multiplex 24 bude mít ve východních Čechách nakonec lepší pokrytí, přidá i 20 kW vysílač Černá hora

19. červen 2020

Ke spuštění nového vysílače dojde v úterý 23. června, kdy operátor dokončí v regionu přechod na novou technologii DVB-T2. Multiplex 24 bude i z Černé hory vysílat na kanálu 45.

Společnost Digital Broadcasting bude mít v Královéhradeckém kraji lepší pokrytí signálem svého DVB-T2 multiplexu 24, než se původně předpokládalo. Kromě naplánovaných vysílačů Hradec Králové – Chlum, Kutná hora – rozhledna, Náchod – Dobrošov a Vrchlabí, bude tato síť šířena také z východočeské Černá hory. Nikoliv však pochopitelně z objektu Českých Radiokomunikací, ale sousední rozhledny. Společnost Digital Broadcasting to oficiálně oznámila ve čtvrtek večer. Multiplex bude i tady fungovat na kanálu 45, podle databáze Českého telekomunikačního úřadu byl zkoordinován výkon 20 kW s H polarizací.

Spuštění nového vysílače je naplánováno na úterý 23. června. „Chceme tím zlepšit pokrytí v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a prostřednictvím tohoto vysílače usnadnit příjem zemského televizního vysílání řadě domácností, protože na jednu anténu a směr nyní zachytí všechny čtyři stávající celoplošné DVB-T2 multiplexy včetně multiplexu 24. Tím významně přispějeme k dostupnosti v těchto regionech nejen televizních programů Nova a Nova Cinema, ale zejména Nova Action, Nova 2 a Nova Gold. Výkon tohoto vysílače budeme postupně zvyšovat do povolených parametrů,“ uvedl Martin Roztočil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související