DVB-T2 multiplex 24 nově ze severočeského vysílače Milešovka, nabídne kanály Nova i Nova Action

10. listopad 2022

Přibližně týden před zahájením Mistrovství světa ve fotbale 2022 zprovozní v průběhu dnešního dne společnost Digital Broadcasting vysílání svého multiplexu 24 z DVB-T2 vysílače Velemín – Milešovka. Signál bude šířen na kanálu 44 s vyzářeným výkonem 8 kW. Půjde o 84. lokalitu, kde bude možné tuto televizní síť naladit.

Pokrytí multiplexu 24 z DVB-T2 vysílače Velemín - Milešovka

„Je to další významná lokalita, o kterou jsme dlouho usilovali,“ oznámil dnes novinářům v ranní zprávě Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting. K rozšíření pokrytí dochází přibližně týden před tím, než bude v Kataru zahájeno Mistroství světa ve fotbalu. Šampionát budou vedle České televize vysílat i programy Nova a Nova Action, které jsou právě součástí DVB-T2 multiplexu 24.

„Naším cílem je odvysílat zápasy z Kataru pro co nejvíce fanoušků, proto jsme se rozhodli pro volně šiřitelné kanály. Nova Action je program, kde si sportovní obsah buduje tradici, a tímto krokem ji chceme významně posílit,“ uvedla 18. října generální ředitelka TV Nova Klára Brachtlová. „Budeme chtít fanouškům ukázat fotbal nejenom jako sport, ale i jako společenský fenomén, který zasahuje do nejrůznějších částí lidského života,“ doplnil šéfkomentátor Martin Štěrba.

autor: lukpo
Spustit audio

Související