DVB-T2 multiplex 24 chystá v Praze tři nové vysílače

26. srpen 2022

Společnost Digital Broadcasting dnes v krátkém tiskovém sdělení, které rozeslala médiím, informovala, že začátkem září bude multiplex 24 rozšířen na tři další DVB-T2 vysílače na území Prahy. Další detaily plánuje operátor zveřejnit v příštím týdnu. Multiplex 24 už je v Praze v současné době šířen ze tří lokalit.

„V současně době finaluzujeme ke spuštění 3 nové lokality v Praze, ze kterých začneme vysílat TV programy Vysílací sítě 24 na počátku září. Detailní informace zveřejníme během příštího týdne,“ uvedl bez bližších podrobností na webových stránkách Martin Roztočil, ředitel pro vnější vztahy společnosti Digital Broadcasting. Operátor novinku oznamuje ve chvíli, kdy konkurenční České Radiokomunikace zapojily ve své síti nové testovací pozice.

Oznámení o spuštění třech nových vysílačů telekomunikační společnosti působí poměrně překvapivě. Operátor již na území Prahy provozuje stejný počet lokalit. Jedná se konkrétně o kóty Praha – Ládví, Praha – Novodvorská a Praha – Olšanská. Tyto vysílače fungují na kanálu 42 výkonem 10 až 20 kW. V televizní síti jsou kromě TV Nova a jejích tematických klonů k dispozici například stanice Relax, Rebel, Paramount Network nebo Nickelodeon.

autor: lukpo
Spustit audio

Související