DVB-T2 multiplex 24 přesouvá vysílač pro Děčín z kóty Chlum na vyšší Sokolí vrch

29. červen 2021

Místo dosavadní kóty Chlum vysoké 444 metrů nad mořem bude DVB-T2 multiplex 24 společnosti Digital Broadcasting vysílat z atraktivnějšího Sokolího vrchu z 506 metry. Firma oznámila, že paralelní provoz obou z obou kót potrvá tři měsíce.

„Zahájením vysílání multiplexu 24 z pro diváky příjmově příznivější lokality v Děčíně pokračujeme v naší strategii neustálého zlepšování pokrytí, jak v Ústeckém kraji, tak celkového pokrytí celoplošné Vysílací sítě „24“ a budeme v tom pokračovat i nadále spouštěním dalších podobně zajímavých lokalit,“ uvedl při této příležitosti výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas.

Použitý kanál v Děčíně se nemění, diváci tak budou moci nadále přijímat multiplex 24 na kanálu 21. Co je však důležité, firma Digital Broadcasting získala pro novou lokalitu vyšší výkon. Zatímco Český telekomunikační úřad povolil na Chlumu 2,5 kW, ze Sokolího vrchu by to měly být necelé 4 kW. Polarizace antén se nemění, bude horizontální. V multiplexu 24 jsou šířeny mj. tematické klony skupiny Nova, Paramount Network nebo JOJ family.

autor: lukpo
Spustit audio

Související