DVB-T2 multiplex 24 se bude i v letošním roce rozšiřovat do dalších lokalit

15. leden 2021

Televizní multiplex, jehož součástí jsou například neplacené kanály Novy, Šlágr TV nebo Paramount Network má potvrzené tři nové lokality, které ale zdaleka nemusí být poslední. Za společností Digital Broadcasting stojí podnikatel Radim Pařízek.

Společnost Digital Broadcasting, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek, plánuje i v letošním roce rozšiřování pokrytí DVB-T2 multiplexu 24 do dalších lokalit. Firma to oznámila v tiskové zprávě. Přesto, že přechod na novou verzi pozemního digitálního vysílání skončil na podzim 2020, nutně to neznamená, že nebude pokračovat rozšiřování celoplošných sítí. 13. ledna tento krok realizovala společnost Digital Broadcasting do středočeského Buchova, dále je v plánu pokrytí Frýdlantského i Broumovského výběžku.

Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting, v diskusním fóru Televizníhowebu prozradil, že multiplex 24 se má rozšířit také do lokality Brumov-Bylnice nacházející se nedaleko Valašských Klobouků, spuštění nového vysílače ovšem komplikuje stávající počasí. Součástí multiplexu je například TV Nova a její volně šířené tematické klony, Šlágr TV, JOJ Family nebo Paramount Network (dříve Prima Comedy Central). Digitální televizní multiplex v současné době pokrývá téměř 97 % tuzemské populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související