Sledujete Retro Music TV v DVB-T2 multiplexu 24? Přelaďte si!

11. prosinec 2020

Hudební stanice Retro Music TV se od března 2021 přesune do DVB-T2 multiplexu 22. Tato síť uvádí, že zajišťuje pokrytí pro 99,8 % obyvatelstva, zatímco operátor Digital Broadcasting garantuje zásah 96,6 % území.

Provozovatel tematické stanice Retro Music TV, společnost Hudební televize, začal upozorňovat diváky DVB-T2 multiplexu 24 na nutnost přeladění tohoto programu. V obraze se objevila nepřehlédnutelná grafická informace, která vyzývá diváky, aby si na svém televizoru nastavily multiplex 22 Českých Radiokomunikací. Toto upozornění ale bude muset provozovatel stanice ještě korigovat, v označení technologie má hned dvě chyby. Program není k dispozici v DVBT multiplexu, ale síti DVB-T2.

Retro Music TV přechází do DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací

„Na této frekvenci bude ukončeno vysílání Retro Music TV k 28.2.2021, přelaďte již nyní na multiplex 22,“ vyzývá stanice. Pro diváky neznamená tato změna de facto žádný rozdíl v případě, že jsou v dosahu obou digitálních sítí. Operátor Digital Broadcasting i České Radiokomunikace nabízejí ve svých multiplexech nejen elektronického programového průvodce (EPG), ale i červené tlačítko, technologii HbbTV. První firma uvádí na svém webu pokrytí své sítě 96,6 % území ČR, druhá 99,8 % obyvatelstva.

autor: lukpo
Spustit audio

Související