Překvapivý návrat: Informační kanál Televize přes anténu opět vysílá, využil kapacitu DVB-T2 multiplexu 24

19. listopad 2020

Nabídku DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting rozšířila stanice, kterou operátor využíval v době přechodu na pozemní vysílání druhé generace. Stanice je šířena v takzvaném qHD formátu, tedy rozlišení 960x540p.

Společnost Digital Broadcasting, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek, obnovila vysílání informačního kanálu Televize přes anténu. Stanice se dnes překvapivě objevila v DVB-T2 multiplexu 24, který tato firma provozuje. Televize přes anténu byla dlouhodobě součástí Regionální sítě 7, která však na konci října musela ukončit z důvodu oprávnění pro využívání kmitočtů vysílání. Multiplex fungoval ve standardu DVB-T. Stanice sloužila jako promo kanál operátora k přechodu na druhou generaci pozemního digitálního šíření DVB-T2.

Obnovení vysílání může ukazovat na jediné, operátor má s tímto programem ještě další úmysly a může ho využít jako informační kanál o svých aktivitách. Stanice je k dispozici v multiplexu 24 stejně jako ostatní programy v rozlišení 960x540p, které se v době přechodu na DVB-T2 označovalo jako formát qHD. V současné době se zatím obsah stanice neliší od jeho předchozí podoby. Prostor tu tak má nejen vzdělávací seminář Digital Broadcasting pro montážníky, ale i známý anténář Jakub Melín, který radí jak správně zapojit set-top box.

autor: lukpo
Spustit audio

Související