DVB-T2 multiplex TVS z vysílače Katovice – Kosztowy obnovil začátkem srpna provoz

15. srpen 2022

Začátkem srpna bylo obnoveno vysílání DVB-T2 multiplexu regionální televize TVS z polského vysílače Katovice – Kosztowy. Jak vyplývá z reportů na českých diskusních fórech, signál je možné přijímat i na omezeném území Moravskoslezského kraje. Technické parametry se nezměnily, stejně jako obsah sítě.

Polský telekomunikační regulátor povolil provozovateli regionální televize TVS vysílat opět na kanálu 30, zachován by měl být i dosavadní výkon 5 kW. Distribuce signálu byla začátkem srpna obnovena přibližně po měsíční pauze. V souvislosti s tímto multiplexem se hovořilo letos již několikrát. Digitální síť několikrát v průběhu svého fungování změnila vysílací kanál, naposledy, jak připomněl portál RadioPolska, letos v květnu.

Regionální multiplex z Katowic patří už několik let k neodmyslitelně součásti programové nabídky polských stanic v daném regionu. Poprvé si ji mohli diváci v dosahu vysílače Kosztowy naladit v březnu 2016. Součástí programové nabídky je stanice TVS, která je vedle komerční televize Polsat k dispozici ve vysokém rozlišení, dále jsou přítomny programy TV Republika, TV Okazje a Radio Silesia. Dle diskusního fóra je použito kódování H.264/AVC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související