DVB-T2 z Německa přináší motoristickou televizi v HD, sportovní portál i evropské seriály

28. leden 2019

Pro využívání doplňkových služeb potřebuje divák televizor nebo set-top box s podporou standardu HbbTV, tedy takzvaného hybridního vysílání.

Pozemní digitální televize z Německa ve standardu DVB-T2 ukazuje v plné šíři možnosti kombinace lineárního a hybridního vysílání. Přesto, že na většinu služeb je ve druhé kategorii uplatněna směrem k českému zájemci geoblokace, několik nabídek je k dispozici bez omezení regionu. Redakce portálu Digitální rádio platformu Freenet TV Connect, která je například součástí multiplexu ZDF HD z vysílače Löbau monitoruje na kanálu 56. Při zlepšených podmínkách je možné na pražském Jižním Městě naladit ze stejné lokality i kanály 34 a 39. 

Jednou z nejzajímavějších služeb je motoristický kanál Motorvision.tv. Ve vysokém rozlišení obrazu ho mohou sledovat diváci s televizorem nebo set-top boxem s podporou standardu HbbTV. Nutností je pochopitelně příjem německého DVB-T2, což je záležitostí přeshraničního příjmu tamních vysílačů. Oproti satelitu Astra je k dispozici v HD kvalitě i stanice eoTV s evropskou tvorbou a seriály. Potěší i přístup k portálu Sportdigital.tv. Dalšími službami bez geoblokace jsou Freenet TV Portal, Lokal TV Portal, Hope Channel, Couchplay Portal a Spiegel TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související