DVB-T2 z vysílače Hoher Bogen startuje za dva dny, diváci již informaci o ukončení DVB-T nepřehlédnou

11. březen 2019

Grafická lišta se stala součástí veřejnoprávních programů. Zájemci najdou informace o přechodu na DVB-T2 buďto na internetu nebo teletextových stránkách.

Přesně za dva dny, ve středu 13. března, proběhne jedna z nejočekávanějších událostí na poli digitalizace pro Plzeňský kraj. V tento den bude překlopen do standardu DVB-T2 i legendární bavorský vysílač Hoher Bogen. Na tuto skutečnost jsou již upozorňováni diváci na kanálech tamní veřejnoprávní televize. Informační lišta konkrétně referuje o přechodu na DVB-T2 v regionech Niederbayern a Oberplatz. Detaily najdou diváci buďto na teletextové stránce 199 nebo webu www.br.de/dvb-t2.

Hoher Bogen - informace o vypnutí vysílání DVB-T

Z vysílače Hoher Bogen, který pokryje signálem DVB-T2 i výraznou část západních, případně i okrajové části středních Čech, budou šířeny tři veřejnoprávní multiplexy. Veškeré důležité informace již portál Digitální rádio přinesl v následující zprávě. Stejně jako Česká republika i Německo se rozhodlo pro přechod na kódování H.265/HEVC. S přijímači zakoupenými na našem území by tak nemělo být problém zachycení vysílání od našich západních sousedů. Veřejnoprávní DVB-T2 sítě nejsou kódovány.

Hoher Bogen - informace o vypnutí vysílání DVB-T
autor: lukpo
Spustit audio

Související