Evropská liga UEFA míří kromě České televize i na placené kanály Sport 1 a Sport 2

18. květen 2021

Fotbalovou Evropskou ligu UEFA budou od září vysílat kromě České televize, která má právo první volby v případě domácích týmů, i placené kanály Sport 1 a Sport 2. Exkluzivní práva pak společnost AMC drží pro novou Evropskou konferenční ligu

Díky této dohodě budou placené televizní stanice Sport 1 a Sport 2 v České republice a na Slovensku vysílat přímé přenosy zápasů klubových soutěží UEFA ze skupinových a vyřazovacích fází. V rozhlasové formě je mohou posluchači slýchat na Radiožurnálu. Společnost AMC drží takzvaný "balík B", České televizi zůstává právo přednostní volby v případě domácích týmů.

„Jsme velmi hrdí na to, že se naše sportovní portfolio v České republice a na Slovensku rozšíří o zápasy Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA, tedy o dvě z nejprestižnějších klubových soutěží UEFA,” uvedl při této příležitosti Levente Málnay, výkonný viceprezident AMC Networks International pro střední a severní Evropu.

Čtěte také

Významné úspěchy v evropské soutěži nedávno zaznamenala SK Slavia Praha, když v soutěžním ročníku 2018/19 vypadla ve čtvrtfinále s londýnskou Chelsea a v letošním roce došla také do čtvrtfinále, kde vypadla s Arsenalem. Evropská konferenční liga UEFA je zcela nová soutěž, která v sezóně 2021-22 zažije premiéru. Od příští sezóny bude pět klubů z České republiky a čtyři týmy ze Slovenska bojovat o postup do skupinových fází klubových soutěží UEFA.

Během sezóny bude exkluzivně na kanálech Sport 1 a Sport 2 vysíláno přibližně 60 zápasů, tedy až šest utkání z jednoho kola. Tyto dvě soutěže obohatí nabídku o nový prémiový obsah, který doplní formuli 1, slovenskou Tipos Extraligu, KHL, Swedish Hockey League, CHL, UEFA Ligu národů a kvalifikaci na ME a MS ve fotbale, Copa del Rey, Coppa Italia a EHF Ligu mistrů v házené.

autor: lukpo
Spustit audio

Související