Experimentální multiplex v polských Katovicích vydržel v éteru pouhé dva měsíce

24. květen 2022

V uplynulých dnech byl v polských Katovicích ukončen provoz experimentálního multiplexu na kanálu 38, za nímž stále společnost Michal Winnicki Entertaiment. Digitální síť vydržela v éteru, dá se říci, rekordně krátkou dobu. Signál byl šířen od 29. března letošního roku.

Experimentální DVB-T2 multiplex byl šířen z vysílače Katowice/Kosztowy. Web RadioPolska připomněl, že programová nabídka se v uplynulých týdnech měnila, nicméně před vypnutím byly její součástí stanice Power TV HD, Nuta.TV, Nuta Gold, Junior Music, Xtreme TV, Filmax a Ukraina 24. V současné době provozuje společnost MWE na polském trhu vysílače ve městech Štětín, Radomsko, Vratislav a Jelenia Góra.

Podnikatel Michal Winnicki je na polském trhu velmi aktivní. Je provozovatelem řady volně šířených i placených kanálů. K této aktivitě nedávno připojil i vlastní televizní multiplex, o jehož další budoucnosti budeme ještě na portálu Digitální rádio referovat. Na českém trhu se však Winnicki úspěchu nedočkal. Jeho dokumentární stanice Adventure TV se stáhla z našeho regionu úplně, hudební Power TV pak zůstává pouze v nabídce Vodafone TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související