Fanoušci dálkového příjmu slaví 30 let Československého DX klubu se speciální stanicí

28. duben 2020

Speciální stanice je u radioamatérů úspěšná. Za dobu jejího měsíčního provozu už bylo navázáno okolo tisícovky spojení se šesti desítkami zemí světa. Pro úspěšné lovce mají její operátoři připravený speciální report.

Československý DX klub (CSDXC), zájmový spolek spojující nadšence v oblasti dálkového příjmu na všech vlnách, slaví letos své třicáté výročí. Při této příležitosti funguje příležitostně i speciální radioamatérská stanice s volačkou OL30DXC. 30. výročí CSDXC připomíná už samotný název. Plánované setkání členů klubu naplánované koncem března nedaleko Prahy se nakonec přesunulo z důvodu pandemie koronaviru předběžně na podzim.

QSL lístek stanice OL30DXC

Stanice OL30DXC je v provozu od 23. března a její operátoři zatím navázali okolo tisícovky spojení s přibližně šesti desítkami zemí po celém světě. Speciální program mohou zachytit zájemci jak ve formě telegrafie (CW), tak i v režimu SSB v pásmu krátkých vln. Provoz stanice je nejčastější ve středu od 17:30, a to po skončení zpravodajského vysílání stanice Českého radioklubu na kmitočtu 3770 kHz. Podobu reportu, tzv. QSL lístku, vidíte na obrázku výše.

autor: lukpo
Spustit audio

Související