Festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio nabídne i kategorii Multimédia a uvedl novou aplikaci

8. březen 2019

Multimédia jsou velkou výzvou pro mediální domy, jejich zastoupení je proto zcela logické. Podle ředitele Nových médií Českého rozhlasu jde o něco, co co pomáhá audio pomyslně obalit vizuální, interaktivní formou.

Prestižní mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio chystá pro letošní rok několik novinek. Tou nejzajímavější je zařazení nové kategorie Multimédia. Důvod k tomuto kroku je zcela jednoduchý. „Věříme, že v budoucnu budou právě multimédia přirozeným nástrojem, jak atraktivně distribuovat obsah našim posluchačům,“ uvedl v rozhovoru pro web festivalu Jiří Malina, ředitel Nových médií Českého rozhlasu. Podle Maliny jsou multimédia velkou výzvou pro mediální domy, proto je jejich zastoupení zcela logické.

„V nejširším slova smyslu spadá do této kategorie takřka všechno, ale my v rámci nultého ročníku soutěže vnímáme multimédia jako něco, co pomáhá audio pomyslně obalit vizuální, interaktivní formou. Projekty, které se v Olomouci objeví, by měly představovat inovativní přístup ve snaze nabídnout audio obsah posluchačům kreativní a neotřelou formou,“ dodal ředitel Nových médií Českého rozhlasu. Zájemci o festival si mohou stáhnout novou verzi mobilní aplikace, která je dostupná pro operační systémy Android a iOS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související