Festival Serial Killer bude opět hybridní, část tvorby uvidí diváci on-line

22. červen 2021

Stejně jako v loňském roce i letos uvidí diváci festivalovou přehlídku Serial Killer v takzvaném hybridním modelu, část tvorby tak budou moci zhlédnout na VOD platformě DaFilms. Čtvrtý ročník se zaměří od 21. do 26. září výhradně na belgickou televizní tvorbu.

V sekci Fokus: Belgie jsou zastoupení belgičtí vysílatelé v čele s vlámskou veřejnoprávní stanicí VRT. V září tak do Brna dorazí i zahraniční hosté, kteří se s televizními profesionály ze střední a východní Evropy podělí o své znalosti a zkušenosti, ale také o to, v čem spočívá úspěch belgické televizní tvorby.

Země se svou velikostí, počtem obyvatel, ale i specifickým humorem podobá právě České republice, a tak bude přítomnost belgických kreativních ředitelů, producentů a dalších tvůrců inspirativním přínosem (nejen) pro české televizní profesionály.

„Belgie soustavně produkuje řadu vynikajících umělecky i komerčně úspěšných seriálů, jako Beau Sejour, The Twelve, Clan, Tabula Rasa nebo 13 Commandments, které tuto zemi katapultovaly do superligy evropských seriálových tvůrců. Belgičané vynikají v tvorbě prémiových a bezvadně zpracovaných seriálů, a to za relativně skromné rozpočty,“ uvedl kreativní ředitel pro mezinárodní tvorbu britské stanice Channel 4 Walter Iuzzolino.

autor: lukpo
Spustit audio

Související