Film Europe Channel končí v nabídce Digi TV, nedošlo k dohodě o další distribuci

25. září 2019

Program nebyl součástí základní nabídky Digi TV, ale nadstavbových balíků Extra a Maxi. Operátor šíří přes satelit necelou stovku programů, přes internet jich pak má o deset více.

Od úterý 1. října bude z nabídky satelitní a internetové televize Digi TV vyřazena stanice Film Europe Channel. Podle informací portálu Digitální rádio nedošlo k oboustranné dohodě mezi vlastníkem programu, společností Film Europe Media Company, a provozovatelem obou platforem, firmou Digi Czech Republic. Film Europe Channel nebyl součástí základní nabídky Digi TV, ale nadstavbových balíků Extra a Maxi. Operátor šíří přes satelit necelou stovku programů, přes internet jich pak má o deset více.

Film Europe Media Company funguje jako společnost, která má vyřešený celý distribuční řetězec, tedy od kinodistribuce až po domácí kino. Společnost slovenského podnikatele Ivana Hronce, který je zároveň jejím zakladatelem, provozuje tři filmové kanály. Kromě Film Europe Channel jde o stanici Československo a Be2Can. Poslední zmiňovaný program byl původně zvažován jako čtyřiadvacetihodinový, okolnosti na trhu se nicméně nakonec změnily a tento nedostatek řeší vlastní videotéka. Film Europe nedávno v Praze otevřel také Edison Filmhub, vlastní kino a kavárnu v sousedství Jindřišské věže.

autor: lukpo
Spustit audio

Související