Filmový kanál Be2Can představil vizuál, nová placená televize startuje 17. listopadu

16. listopad 2018

V nabídkách placených služeb nahradí Be2Can stanici Festival. Prvním uvedeným snímkem bude vítěz festivalu Cannes 2017, drama 120 BPM.

Nový tematický kanál Be2Can, který nabídne výhradně tituly ze stejnojmenné filmové přehlídky, odstartuje již zítra, v sobotu 17. listopadu, tedy na státní svátek Den boje za svobodu a demokracii. Stanice nahradí dosavadní placený program Festival. Televize Be2Can bude mít upravené logo a také nový vizuál, po obsahové stránce se prakticky nic nezmění. Be2Can najdou diváci na stejné programové předvolbě jako Festival, tedy po skončení vysílání kanálu Československo. Celodenní vysílání má být spuštěno v polovině příštího roku.

Vysílání Be2Can nebude zahájeno o půlnoci z pátku na sobotu, jak by se dalo očekávat, ale až 17. listopadu ve 22 hodin, a to Filmem týdne, kterým bude snímek 120 BPM. Ten vstoupil do kin v loňském roce, konkrétně 30. listopadu, a ze samotného festivalu Cannes 2017 si odvezl dvě ceny – Mezinárodní federace filmových kritiků (FIPRESCI) a Hlavní cenu poroty (Grand Prize of the Jury). Stočtyřicetiminutový snímek lze žánrem zařadit do kategorie dramat a o jeho režii se postaral Robin Campillo. Stanice bude nabízet všechny filmy i ve formě zpětného zhlédnutí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související