Prestižní festivalová přehlídka Be2Can bude mít vlastní placený filmový kanál

25. říjen 2018

Původní název Festival není pro stanici úplně vypovídající. Nové označení programu podtrhne také příslušnost k filmové videotéce dostupné u několika operátorů.

Tematický kanál Festival, který vysílá každý den po 22. hodině na společné programové pozici se stanicí Československo, začne vysílat pod novým názvem Be2Can. Ke změně by podle informací portálu Digitální rádio mělo dojít 17. listopadu. Termín nebyl pochopitelně vybrán náhodně. V tento den si připomínáme nejen Den boje za svobodu a demokracii, ale v roce 2011 tehdy začala vysílat placená televize Film Europe. Na rozdíl od Festivalu ale tento program funguje 24 hodin denně. Nezbývá než doufat, že se tak do budoucna stane i u Be2Can.

Stanice Festival už od samotného startu přináší nejlepší filmy z Berlinale, Cannes a Benátek, plánovanou změnou tak pouze podtrhne slovenský podnikatel Ivan Hronec, který je zakladatelem společnosti Film Europe, pověst prestižní přehlídky Be2Can. Firma slovenského podnikatele v posledních týdnech zaznamenala významný úspěch, když se jejímu šéfovi distribuce Tomáši Žondrovi podařilo dotáhnout do úspěšného konce distribuční smlouvu s kabelovým operátorem UPC Česká republika pro stanici Československo.

Změnu názvu stanice Festival bude provázet také kompletní proměna vizuálu, která bude klást důraz na skutečnost, že divák sleduje prémiovou značku. Be2Can není ale pouze festivalovou přehlídkou, která je pravidelně k vidění v různých koutech republiky. Jde také o videotéku – nabídku titulů, která je dostupná v rámci platforem Skylink Live TV, T-Mobile Videotéka, O2 Videotéka, Alza Media a iTunes. Souhlas se změnou názvu vyslovila na svém posledním zasedání, které se konalo v úterý, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související