Fotbalový šampionát v Rusku hýbe i digitálním rádiem v Německu

27. červen 2018

Některé rozhlasové stanice připravily nejen přenosy ve svém vysílání, ale pracují také na doprovodných informacích v rámci takzvané slideshow.

Probíhající fotbalový šampionát v Rusku se naplno promítl také do aktuálního vysílání rozhlasových stanic v Německu, které působí na platformě DAB+. Sportovní svátek je patrný zejména v programu veřejnoprávních okruhů ARD a rodiny Deutschlandfunk. Pouze díky DAB+ mají možnost lidé po celém Německu slyšet zápasy v plné délce, a to prostřednictvím stanice DokDeb. Speciální program připravily i digitální okruhy WDR Event a NDR Info Spezial.

Některé rozhlasové stanice připravily nejen přenosy ve svém vysílání, ale pracují také na doprovodných informacích v rámci takzvané slideshow, tedy obrázcích, které jsou určeny pro DAB+ přijímače s barevným displejem. Stejný servis nabízel svým posluchačům v době olympijských her například Český rozhlas na své digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál. Do sportovní servisu z fotbalového šampionátu se zapojila i řada privátních rádií.

autor: lukpo
Spustit audio

Související