Francie očekává masivní podporu digitálního rádia DAB+, zájem veřejnosti roste

24. leden 2020

V uplynulých letech dosáhla Francie výrazného progresu v oblasti digitálního rádia DAB+. Technologie je dostupná zájemcům již ve všech klíčových městech a regionech.

Francie očekává v následujících měsících masivní podporu digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Ukázala to právě probíhající akce European Radio and Digital Audio Show pořádaná v Paříži. Stejně jako ostatní země i Francie do národní legislativy s platností od 21. prosince implementuje vybavenost digitálními tunery v základní výbavě automobilů, od stejného data bude navíc možné prodávat pouze přijímače nejen s analogovým, ale také digitálním tunerem. 

V uplynulých letech dosáhla Francie výrazného progresu v oblasti digitálního rádia DAB+. Technologie je dostupná zájemcům již ve všech klíčových městech a regionech včetně Paříže, Marseille, Nice, Lyonu a Štrasburku. V letošním roce budou spuštěny celoplošné národní multiplexy, které budou obsahovat i stanice velkých komerčních skupin a veřejnoprávní rozhlas. Prodej digitálních přijímačů bude platný i ve francouzských zámořských oblastech. Zájem o DAB+ dlouhodobě roste.

autor: lukpo
Spustit audio

Související