Fraunhoferův Institut prezentoval vylepšené funkce zvuku pro hybridní vysílání

9. listopad 2018

Kromě hybridního vysílání je technologii MPEG-H možné využívat také na mobilních zařízeních. Podporuje ho jak standard DVB, tak i „americká“ norma ATSC 3.0.

Fraunhoferův Institut ISS, který je jedním z předních center v oblasti technologických řešení, prezentoval v uplynulých týdnech řešení, které umožní nabídnout vylepšené funkce zvuku na platformě hybridního vysílání. Tyto funkce budou moci do budoucna použít majitelé televizorů a set-top boxů s podporou standardu HbbTV ve verzi 2.0.2, která již delší dobu prochází úspěšným testováním. Fraunhoferův Institut ISS využívá formát zvuku MPEG-H.

V praxi to znamená, že na hybridních přijímačích může divák volit nejen mezi různými zvukovými stopami, ale také nastavit libovolnou hlasitost. Kromě HbbTV je navíc možné obsah doručit i na mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety, případně doplňky pro virtuální realitu VR. Formát zvuku MPEG-H je navržen tak, aby umožňoval bezproblémovou funkčnost jak ve stávajících, tak i budoucích zařízeních. Díky otevřenému standardu se mohla na jeho vývoji podílet rozsáhlá komunita vývojářů. MPEG-H podporují standardy DVB i ATSC 3.0.

autor: lukpo
Spustit audio

Související