Google přesune svou on-line videopůjčovnu na YouTube, samostatná aplikace ve většině televizorů skončí

14. duben 2021

Americká společnost Google začala prostřednictvím chytrých televizorů upozorňovat jejich uživatele, že od 15. června nebudou k dispozici Google Play Movies & TV jako samostatná aplikace. Doposud nakoupené tituly se přesunou uživatelům na videoportál YouTube.

Změna se týká největších a nejznámějších značek, tedy Samsung a LG, dále pak Vizio a Roku. Nakoupený obsah bude možné najít od poloviny června jako součást aplikace YouTube.

Uživatel nebude muset pro zobrazení filmů z Google Play Movies & TV nic zvláštního dělat a bude stačit být v YouTube pouze přihlášen. Kredity, které uživatelům zůstanou a nevyužijí je, se přesunou na zmíněný videoserver. Aplikace Google Play Movies & TV by měla nadále pokračovat pouze v prostředí televizorů se systémem Android TV.

Zrušení samostatné aplikace Google Play Movies & TV není nijak překvapivé a dříve nebo později se dal tento krok očekávat. Google ztratil v této kategorii tempo s konkurencí. Nástup služeb, jako je Rakuten TV, ale také Netflix, HBO MAX nebo Disney+, je nekompromisní. Zahrnutí filmové sekce pod YouTube dává v současné době jednoznačně smysl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související