Hamburk se dočká druhého privátního rozhlasového multiplexu

17. únor 2020

Jedním z nových vysílatelů, kteří se plánují dostat do éteru, je HarbourTown Radio – sportovní stanice, která se má zaměřit na méně známé disciplíny. Prostor tu mají dostat zejména místní kluby.

Mediální regulátor pro německou spolkovou zemi Hamburk chystá výběrové řízení na obsazení druhé celoplošné sítě pozemního digitálního rádia DAB+. Informaci přinesl portál RadioWoche.de. Podle společnosti Media Broadcast, která je tamním dominantním poskytovatelem vysílacích služeb, již řada zájemců čeká, aby mohla na platformě DAB+ vysílat. Teoreticky jsou z tohoto pohledu obsazeny již dvě třetiny další sítě.

„Předpokládáme, že výběrové řízení na vyhrazení přenosových kapacit v další síti by bylo možné v polovině letošního roku,“ uvedl na dotaz portálu RadioWoche úřad mediálního regulátora. Jednou z nových stanic na severu Německa má být HarbourTown Radio – sportovní stanice, která dá prostor méně známým disciplínám. Vyhrazeno má být mimo jiné místním klubům, pro které v ostatních médiích nebude dostatek prostoru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související