Hamburk se druhé komerční DAB+ sítě dočká do konce roku, nabídne prostor pro šestnáct programů

22. červenec 2021

Telekomunikační operátor Media Broadcast bude operátorem druhé komerční rozhlasové sítě DAB+ pro severoněmecké město Hamburk. Za tímto účelem bude využívat vysílač Heinrich-Hertz-Turm a nabídne opět pestrou programovou nabídku.

Společnost Media Broadcast oznámila, že v současné době probíhají intenzivní jednání o šířených programech. Složení multiplexu má být oznámeno ještě před samotným zahájením provozu nové sítě. Firma Media Broadcast není v distribuci signálu DAB+ žádným nováčkem, ale naopak ostříleným matadorem. Je de facto provozovatelem obou celoplošných sítí, tedy DR Deutschland i Antenne Deutschland.

V Hamburku je o digitální rozhlasové vysílání DAB+ zájem. Všechny programové sloty jsou v současné době obsazeny a k dispozici je přibližně pět desítek stanic. Nový multiplex bude fungovat na kanálu 12C, takže i v případě extrémně dobrých příjmových podmínek by byla tato síť na našem území nedostupná, a to díky kolizi s programovou nabídkou ČRo DAB+. Kromě Hamburku by měl být příjem možný i ve Šlesvicku-Holštýnsku a Dolním Sasku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související