Druhý komerční rozhlasový multiplex v Hamburku nabídne prostor až pro šestnáct stanic

18. březen 2021

Mediální regulátor pro spolkovou zemi Hamburk oficiálně zahájil přípravy na spuštění již avizované druhé regionální rozhlasové sítě pro komerční vysílatele. Kapacita 864 CU jednotek umožňuje zařazení až dalších šestnácti programů.

Hamburk bude po hlavním městě Berlín další německou metropolí, ve které budou fungovat dvě privátní sítě ve standardu DAB+. Kromě toho zde mohou majitelé digitálních rádií pochopitelně naladit i veřejnoprávní rozhlas. V současné době je v Hamburku k dispozici na platformě DAB+ 46 stanic včetně 17 soukromých programů v první privátní regionální síti. Základem úspěchu je pak pochopitelně přítomnost celoplošných sítí DR Deutschland a Antenne DE, a to včetně programů rozhlasové rodiny Deutschlandradio.

Výzva k podávání nabídek pro druhý soukromý multiplex DAB+ má poskytnout rozhlasovým stanicím, které mají zájem, možnost digitálně vysílat své programy v Hamburku. V současné době probíhá výběr provozovatele multiplexu, následně dojde k obsazení kapacity jednotlivými programy. Nelze předpokládat, že by toto výběrové řízení skončilo bez zájmu. O chystaném plánu na druhý komerční multiplex pro Hamburk informoval už loni v únoru portál RadioWoche, který tehdy predikoval teoretické obsazení sítě již ze dvou třetin.

autor: lukpo
Spustit audio

Související