HBO nesází pouze na seriál Hra o trůny, placená televize chystá i další atraktivní tituly

13. květen 2019

Prémiový kanál a jeho videotéka uvedou v následujících týdnech díly již známých nebo zcela nových minisérií a seriálů. Připraveno je mimo jiné pokračování Sedmilhářek i Příběhu služebnice.

Placená televize HBO připravuje diváky na skutečnost, že před sebou mají už pouze poslední část kultovního fantasy seriálu Hra o trůny, jehož děj se uzavře příští týden, v pondělí 20. května. S Hrou o trůny ale pochopitelně produkce seriálu HBO zdaleka nekončí. Placená televize uvede v následujících týdnech další tituly, ať už původní, případně akviziční, které by divákům neměly uniknout. Jedním z nich je pětidílná minisérie Černobyl, kterou už HBO začala vysílat v úterý 7. května a dostupná je i ve videotéce HBO GO. 

Dalšího zpracování knižní klasiky Hlava 22 od Josepha Hellera se tentokrát chopil George Clooney, který v seriálu nejen hraje, ale také ho režíruje. Mix komedie, dramatu a válečného prostředí, jehož premiéra byla stanovena na 18. května, nabídne kromě George Clooneyho i Christophera Abbotta, Kylea Chandlera a Hugha Laurieho. Minisérie vypráví příběh prohnaného pilota bombardéru amerického letectva za druhé světové války. Pokud se Yossarian pokusí vyhnout nesmyslným povinnostem, poruší absurdní paragraf známý právě jako Hlava 22.

V červnu se vrátí na obrazovku seriály Sedmilhářky (II. řada) a Příběh služebnice (III. řada). Hrdinky Sedmilhářek, opět s hvězdným obsazením, budou zkoumat pevnost svých přátelství i romantických svazků, objevovat nové stránky rodičovské i partnerské lásky – a vystavovat se nebezpečí psychické (a bohužel i fyzické) újmy. Seriálovou posilou bude tentokrát i Meryl Streepová. Premiéra II. řady je naplánována na 10. června. Třetí série Příběhu služebnice navazuje na dění té předchozí. Hlavní hrdinka June v ní bude bojovat proti totálnímu režimu zevnitř a na svou stranu získá i několik spojenců. První díl III. řady má premiéru 6. června.

Čtenářům, kteří se zajímají o originální tvorbu této placené televize, doporučujeme sledovat YouTube kanál jeho americké verze. Je zde dostupná řada titulů, která se teprve chystá do vysílání a k volnému zhlédnutí zde byla uvolněna o víkendu první řada seriálu Sedmilhářky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související