Hesenský rozhlas připravil dvě novinky ve své DAB+ síti, jednou z nich je další vysílač

30. červenec 2019

Cílem nového vysílače Gießen-Dünsberg je zejména zlepšení pokrytí digitálním signálem na západě Hesenska. V samotném regionu Gießen se nově zlepšilo pokrytí signálem uvnitř budov, takzvaný indoor příjem.

Začátkem tohoto měsíce uvedl hesenský veřejnoprávní rozhlas do provozu nový DAB+ vysílač Gießen-Dünsberg. Na kanálu 7B jsou díky němu distribuovány výkonem 5 kW ve vertikální polarizaci šířeny stanice z multiplexu „hr Radio“, a to ve velmi vysoké zvukové kvalitě. Většina programů má k dispozici datový tok s hodnotou 136 (!) kbps, okruh hr2 kvůli vážné hudbě dokonce 144 kbps. Síť obsahuje celkem osm stanic včetně tří regionálních verzí hr4.

Cílem nového vysílače Gießen-Dünsberg je zejména zlepšení pokrytí digitálním signálem na západě Hesenska. V samotném regionu Gießen se nově zlepšilo pokrytí signálem uvnitř budov, takzvaný indoor příjem. Doposud bylo možné v této oblasti zachytit vysílače Biedenkopf, Rimberg a Großer Feldberg. Dále došlo k trojnásobnému navýšení výkonu stanoviště Habichtswald, a to ze stávajících 3 na 10 kW. Zlepšilo se tak pokrytí v regionech Bad Karlshafen, Kassel a Korbach.

autor: lukpo
Spustit audio

Související