Hesenský veřejnoprávní rozhlas spustil nový DAB+ vysílač Gelnhausen

18. duben 2019

Majitelé digitálních rádií v další oblasti Hesenska získají kvalitní signál digitálního rozhlasu. V nabídce mají k dispozici i doplňkové služby včetně slideshow – barevných obrázků.

Hesenský veřejnoprávní rozhlas uvedl v uplynulých dnech do provozu nový DAB+ vysílač pro svůj digitální multiplex „hr radio“. Jeho součástí jsou stanice hr1, hr2-kultur, hr3, hr4, hr-iNFO a youfm. Nový vysílač vyrostl zejména za účelem pokrytí jihozápadní části spolkové země. Veřejnoprávnímu vysílateli se podařilo postupně pokrýt z pohledu topografie problematickou oblast Kinzigtal včetně dálnice A66 z Hanau do Schlüchternu.

Majitelé digitálních rádií v Hesensku, kteří mají problematický, případně žádný signál veřejnoprávního rozhlasu, se nemusí obávat, že by se k nim stanice z multiplexu „hr radio“ nedostaly. Rozšiřování pokrytí bude probíhat i nadále a plánováno je ještě ve druhém čtvrtletí letošního roku. V plánu je uvedení do provozu u kóty Gießen-Dünsberg. Nový vysílač bude řešit zejména problematické pokrytí signálem uvnitř budov, takzvaný indoor.

autor: lukpo
Spustit audio

Související