Hesenský rozhlas spustil v DAB+ nové regionální verze

10. listopad 2023

Německý veřejnoprávní rozhlas pro spolkovou zemi Hesensko spustil ve svém DAB+ multiplexu hr Radio vysílání nových regionálních verzí stanic hr1, hr3 a hr4. V současné době je tak v tomto programovém balíku, který lze zachytit z externí anténou i na některých místech Čech, k dispozici dvanáct programových pozic, z nichž devět patří právě místnímu vysílání.

Čtěte také

„Odpoledne budou dva pevné časy ve 14:30 a 15:30 s příspěvky z hesenských regionů,“ uvedla Eva Grage z programového oddělení Hesseninformation, která je zodpovědná za realizaci místního odpojování, a doplnila: „To znamená, že můžeme vyprávět mnohem více příběhů, které se odehrávají v jednotlivých oblastech. Jako Hesenský rozhlas jsme přítomni ve všech regionech Hesenska a lidé by to také měli slyšet.“

Rozhlasová síť hr Radio funguje na kanálu 7B z aktuálně šestnácti DAB+ vysílačů nejen po celém Hesensku, ale například i v Bavorsku, Dolní Sasku nebo Porýní-Falci. Tento multiplex využívá podobně jako ostatní veřejnoprávní německá rádia přeshraniční spolupráce mezi jednotlivými spolkovými zeměmi. Při zlepšených podmínkách je rozhlasová síť hr Radia zachytitelná i na omezeném území Čech, například v pohoří Brdy, kde nedochází ke kolizi s DAB+ z Berlína.

autor: lukpo
Spustit audio

Související