Hesenský rozhlas zlepšil pokrytí DAB+, dva vysílače změnily vyzařování antén

25. červenec 2018

V daných regionech se tak zlepšilo pokrytí šesti rozhlasovými okruhy, jmenovitě hr1, hr2-kultur, hr3, hr4, hr-iNFO a YOU FM.

Hesenský veřejnoprávní rozhlas změnil minulý měsíc vyzařovací charakteristiku dvou svých vysílačů fungujících ve standardu DAB+. Původní směrová charakteristika na stanovištích Habichtswald a Rimberg byla změněna na kruhovou. Signál se tak dostane nově do oblastí, kde bylo doposud pokrytí problematické, případně nulové. Vysílač Habichtswald se nachází nedaleko Kasselu, Rimberg leží mezi Alsfeldem a Bad Hersfeldem.

Změnu vyzařovací charakteristiky obou vysílačů umožnila výměna anténních systémů, kterou komplikovalo mimo jiné počasí. V daných regionech se tak zlepšilo pokrytí šesti rozhlasovými okruhy, jmenovitě hr1, hr2-kultur, hr3, hr4, hr-iNFO a YOU FM. Jak už portál Digitální rádio své čtenáře informoval v uplynulých dnech, do multiplexu byly zařazeny i regionální verze stanice hr4, které tu doposud chyběly. Ještě na letošní rok chystá veřejnoprávní rozhlas hr spuštění nového vysílače Gießen-Dünsberg.

autor: lukpo
Spustit audio

Související